Save money and have fun doing things yourself

Written by 11:03 f m Olika

4 tips för ett friskare hår

Precis som kroppen behöver håret kärlek för att hålla sig friskt. Med några enkla knep kan ditt hår se sådär starkt och glansigt ut som på reklam. Läs vår gedigna guide och trolla fram drömhåret på nolltid.1.   Lägg grunden med regelbundna frisörbesökOm du är trött på ditt torra och livlösa hår kan ett frisörbesök göra susen. Frisörer är trots allt experter på hår, vilket innebär att de kan ge dig handfasta råd om vad du kan göra för att få ett friskare hår. De har arbetat med hår som ditt i många år och vet därför vilka produkter som fungerar för att främja ett hår som mår bra och ser friskt ut.

Så istället för att slita på håret när du färgar eller slingar det själv, bör du lägga grunden för ett friskt besök och gå till en professionell frisör. Bor du i Uppsala med omnejd kan du besöka en frisör i Uppsala med mångårig erfarenhet. Om plånboken tillåter det är regelbundna frisörbesök att föredra, eftersom du då lägger grunden för lena längder och en fantastisk glans.2.   Snåla inte med hårinpackningÄven utanför frisörsalongen är det viktigt att vårda ditt hår. Genom att använda hårinpackning, gärna en gång i veckan, stärker du hårstråna och resultatet blir glansigt och mjukt. Att lägga en hårinpackning med jämna mellanrum är viktigt för att återfetta längderna, som annars blir torra när du tvättar håret.

Det är viktigt att välja en hårinpackning som är djupt återfuktande och som passar just din hårtyp. Om din frisör mot förmodan inte har en passande hårinpackning för ditt hår, finns det gott om guider online du kan läsa. Och oavsett inpackning – snåla inte! Se till att alla längder är täckta och låt inpackningen verka i några minuter innan du sköljer ur den.3.   Chilla med torrschampotTorrschampo är räddaren i nöden för att minska antalet tvättar, ge håret volym och inte minst få det att se mindre fett ut. Men använd för guds skull inte mirakelprodukten varje dag. Torrschampo suger nämligen upp hårets och hårbottens naturliga oljor (det är därför håret inte ser fett ut), och kan därmed också torka ut håret om du använder produkten för ofta.

En bra tumregel är att inte använda torrschampo mer än två dagar i rad, och endast när håret ser fettigt ut. Vårt bästa tips är att dölja det fettiga håret med en keps istället om du vill dra ut på antalet tvättar. Eller arbeta på ditt självförtroende genom att rocka fettigt hår!4.   Ta en paus från värmeverktygSlutligen kan det vara en god idé att ta en paus från hårfönen, locktången och plattången ett tag. Värmeverktyg sliter trots allt otroligt mycket på håret, oavsett om du använder värmeskydd eller inte.

Vill du åt ett glansigt och mindre frissigt hår kan en paus på några månader göra stor skillnad för ditt hår. Om du nödvändigtvis måste föna eller styla håret, försök hitta alternativa sätt att göra det på eller använd lägre värme. Att sova med flätor är ett exempel på att ge håret naturliga lockar, och hårmousse ger textur och volym.

(Visited 17 times, 1 visits today)
Close