Save money and have fun doing things yourself

Written by 10:01 f m Hälsa

Hitta din idealvikt

Hitta din idealvikt

Hitta din idealvikt! Det är viktigt att ha en hälsosam livsstil som inkluderar regelbunden motion och nyttiga matvanor. Men det kan vara svårt att veta vilken vikt som är bäst för dig, så vi har samlat lite tips om hur du kan hitta din idealvikt.

Först och främst, ta reda på ditt BMI (Body Mass Index). Detta kommer att ge dig ett bra utgångsläge för att avgöra om du behöver gå upp eller ner i vikt. Fortsätt sedan med att bestämma dina målvikter – antingen genom en dietist eller online-kalkylatorer. Om du inte är bekväm med de rekommenderade målen, justera dem till nivåer som passar dig bättre.

Nu när du vet hur mycket du ska göra för att nå dina mål, planera din träning och kost rutin baserat på detta antal kilo. Var realistisk; se till att stegen mot ditt idealviktminskning inte blir alltför branta eftersom det kan leda till frustration och misslyckande av programmet helt enkelt för svårt. Du vill hellre ta smala steg framför snabba hopp sjukdomssymptomens undanflykt!

Kontrollera regelbundet din progressionsgrad med hjälp av olika typer av analyser: viktkontroller, midje-höft-index etc., men glöm inte den mentala biten – se positivitet i resultaten! Naturligvis finns det andra aspekter som spelar in i processen tillsammans med traning och kost: stresshanteringstrategier , sömnhygiene , social interaktion etc., men de grundlaeggande principerna aevaer fortfarande pa plats . Lycka till !

(Visited 25 times, 2 visits today)
Close