Save money and have fun doing things yourself

Written by 10:01 f m Hemmet

Hur man använder mönster i sin inredning

Hur man använder mönster i sin inredning

Mönster är ett utmärkt sätt att skapa liv och färg i din inredning. Det kan vara allt från stora tapeter till små detaljer som kuddar, mattor och gardiner. Men hur vet man vilka mönster som passar bäst? Här ger vi dig några tips!

Först och främst är det viktigt att titta på rummet du vill dekorera. Tittar du på en stor salong med högt i tak? Eller ett litet sovrum? Beroende på vilket rum det är, kommer olika typer av mönster att fungera bättre. För exempelvis en salong rekommenderas ofta stora blommiga mönster, medan mindre tryck passar bra för sovrummet.

Nu när du har bestämt vilken typ av mönster som skulle fungera bäst för ditt rum, kan du experimentera lite med olika former och farger. Om du letar efter naturliga toner kan geometriska former vara ett bra val; om du vill ha mer livfullhet i ditt hem gillar vi runda former med starkare färgpaletter!

Till slut – glöm inte att matcha dina accessoarer till resten av inredningen! Kuddfodral, mattor och andra smycken behöver inte ha samma motiv men de skall helst matchas till samma palett som den övergripande designen har. Med riktig planering kan din inredning se fantastisk ut – bara prova dig fram!

(Visited 11 times, 1 visits today)
Close