Save money and have fun doing things yourself

Written by 12:00 f m Olika

Välj rätt cykelhjälm för just din typ av cykling

Tillhör du också den stora skara som gärna tar cykeln när du ska i väg? Kanske tävlingscyklar du?

Kompromissa aldrig på säkerheten

Oavsett om du använder cykeln för att ta dig fram i vardagen, eller om du hör till dem som tränar och tävlar, är det viktigt att se till säkerheten. Cykelhjälmar av hög kvalitet till rätt ändamål är det absolut viktigaste. Det är aldrig läge att kompromissa med säkerheten! Utbudet av cykelhjälmar är gigantiskt och du hittar garanterat den som lämpar sig allra bäst för just din typ av cykling – oavsett om du cyklar på stadsgator, kör landsvägscykling eller älskar att fara fram på mountainbike.
Tänk på att köpa rätt cykelhjälm även till barnen och glöm inte den lilla bebisen – en olycka händer så lätt, hur erfaren och duktig cyklist du än är!

Hur väljer jag rätt cykelhjälm?
När du ska välja ut den perfekta cykelhjälmen är det tre aspekter som du bör tänka extra på. Det första är komforten. Hjälmen ska givetvis sitta bekvämt. Välj gärna en hjälm med mjuka dynor på insidan. Det blir betydligt bekvämare och den skyddar även bättre om olyckan skulle vara framme. Den andra aspekten som du bör tänka på är ventilationen. Om du cyklar snabbt är rekommendationen att välja en hjälm med färre hål och mer vaddering inuti – allt för din säkerhets skull. Slutligen kommer vi till den tredje aspekten – cyklar du väldigt intensivt? Då bör ditt val vara en heltäckande cykelhjälm.
Hjälmar för citycykling är tåliga och gjorda för att användas ofta. Många av dem har utrymme för att du ska kunna koppla in ett VIOO-chip – en smart liten lampa för att andra cyklister lätt ska kunna se var du är.
Tänk på att se till att du har en reflex på baksidan av cykelhjälmen för att synas ordentligt i mörker. Detta gäller alla varianter av cykelhjälmar.

(Visited 14 times, 1 visits today)
Close