Save money and have fun doing things yourself

Written by 12:00 f m Olika

Viktigt att veta då du ska bygga eller renovera ditt badrum

Om du ska bygga ett helt nytt badrum eller renovera det du har, så är det en del regler att tänka på eftersom det är ett så kallat våtrum. De delar av väggar och golv som kommer att utsättas för vatten på olika sätt, de måste ha ett beständigt vattentätt skikt. Detta gäller inte bara i badrum, utan även i andra typer av våtrum som till exempelvis tvättstuga. Anledningen att man ska ha ett vattentätt skikt är just för att förhindra att fukten kommer i kontakt med andra delar av byggnaden eller andra utrymmen som inte tål fukt.

Våtrumspanel är ett smart val

För dina väggar i badrummet så kan våtrumspanel vara ett smart val. Läs mer här om det. Även om det finns flera val när det gäller väggbeklädnader för våtrum så är våtrumspanel något du snabbt kan montera upp. Många gånger är det annars kakel eller marmor som man har i badrummet. Men fördelen med våtrumspanelen är att du då kan få en panel, som ser ut att vara kakel eller marmor, men med bra enklare montering.

Easywall våtrumspanel är ett bra val

Om du tycker att det verkar ett bra val att använda dig av våtrumspanel, kolla då gärna in e-plast. se och deras Easywall våtrumspanel. Den skyddar väggarna mot fukt och smuts samt att den är snygg att se på! Denna panel går även att använda i andra utrymmen, som i köket till exempel. Panelen finns i flera designer, bland annat marmor så väl som skiffer och betong.

Vad gäller för golvet?

I våtrum är det även viktigt att ha ett vattentätt skikt på golvet. För badrum eller duschrum räcker det bra med ett normalt vattentätt skikt i form av klinker eller våtrumsmatta. I tvättstugor, utrymmen med golvavlopp med mera, de bör ha ett vattentätt skikt på golvet med uppvik på väggarna.

(Visited 21 times, 1 visits today)
Close